Rijlessen bij Autorijschool Suydersee begint met het aanschaffen van een RIS-boek. In dit boek wordt stap voor stap het autorijden uitgelegt. De kosten van dit boek zul je snel terug verdienden omdat de kans van slagen bij het volgen van een RIS opleiding veel groter is.

Wij geven rijles volgens de zogenaamde RIS (Rijopleiding in Stappen) methode. De naam zegt het eigenlijk al, bij de Rijopleiding in Stappen leer je in stappen. Onze instucteurs hebben een extra kwaliteits opleiding gevolgd, bovenop de instructeurs opleiding om rijles te mogen geven volgens de RIS methode.

Als je een bepaalde stap voldoende beheerst, dan wordt de volgende stap behandeld. Je eerste stap is meestal een huiswerk opdracht. Je laatste stap is, dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 39 scripts (stappen), verdeeld over vier modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets.

De eerste en tweede module worden afgerond met een toets waar je kennis en vaardigheden getoetst worden. Een rij-instructeur van je eigen vertrouwde rijschool neemt deze toetsen tijdens een rijles af.

In de derde toets kun je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan een examensituatie. De toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Deze examinator geeft je tips ter verbetering, en je kunt vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen.

De vierde en laatste toets is het praktijkexamen.

Meer informatie over RIS vind je onder 'Diversen - Downloads'. Hier staat een document van het CBR waarin RIS en de voordelen van RIS wordt beschreven.
Door op het onderstaande logo te klikken kom je meteen op de site van het CBR waar je alles kunt vinden over RIS.

Copyright © Autorijschool Suydersee 2011